Начало Чувствителност към чуждата енергия – как да се защитим?

Чувствителност към чуждата енергия – как да се защитим?

Чувствителност към чуждата енергия – как да се защитим?

Някои хора са по-сензитивни за енергията на другите. Подобно качество обаче си има и своите негативи. Много пъти човек, който е свръхчувствителен към чуждата енергия, може да се чувства физически и психически зле от взаимодействието си с определени хора. Ако и вие усещате повече енергията на другите, вижте няколко съвета по какъв начин може да защитите себе си.

Въпреки че енергията не е нещо, което може да се види с просто око, тя може да бъде почувствана. Емпатите, които са свръхчувствителни, често усещат енергията на отделен човек, както и колективната енергия на дадена група или на всички хора в стаята, в която се намират. Това ги прави уязвими, когато става въпрос за негативна енергия. Най-доброто за тях е да намерят начин да се погрижат за себе си и за своята енергийна защита.

Ако смятате, че вие също сте от свръхчувствителните хора, които се влияят от чуждата енергия, вижте как може да се защитите:

Колективната енергия може да повлияе на собствените ви енергийни нива и настроение

Емпатите, които са силно чувствителни към енергията и емоциите на другите, трябва да имат внимателна връзка с новинарския поток. 2020 година се оказа трудна в много отношения и макар че имате силното желание да помогнете на всички, трябва да помислите и за себе си. Бъдете информирани за това, което се случва в света, но балансирайте и с положителни новини. Ако гледате и четете само негативни истории, това може да ви претовари. Намерете кауза, която е близо до сърцето ви и я подкрепете по някакъв начин – това ще ви накара да се чувствате по-добре.

Добави описание

Можете да създавате енергия, вместо само да я отразявате или абсорбирате

Тъй като свръхчувствителните хора много лесно улавят енергията около себе си, те трябва да се научат да се концентрират и да „остават“ в своята собствена енергия. За целта научете какво влияе положително върху вашата енергия. Да слушате любимата си музика? Да носите дрехите, които ви карат да се чувствате прекрасно? Да си казвате своя лична мантра (изречение, което ви дава надежда и ви успокоява)? Следващият път, в който попаднете сред предизвикателни енергии, опитайте се да съхраните своята енергия, използвайки някой малък трик.

Фокусът е много важен

Запомнете, че там, където е вашият фокус, това е и мястото, към което тече и вашата енергия. Когато чувствате, че енергията ви изтича към неподходящ човек/ситуация, насочете своите мисли в друга посока. Не се опитвайте да се съпротивлявате на ума си, а му дайте друго, върху което да се съсредоточи.

Добави описание

Свръхчувствителните хора се нуждаят от ежедневни заземяващи ритуали

За всеки човек този „ритуал“ може да бъде различно нещо – сутрешна медитация, разходка с кучето в парка, рутинна грижа за тялото, четене на вдъхновяваща литература. Намерете нещо, което да правите всеки ден – време за вас самите, което ще ви балансира и центрира едновременно. По този начин ще можете да бъдете по-спокойни и по-издръжливи на чуждите енергии.

Когато енергията ви се разпръсне, приберете се у дома

Свръхчувствителните хора трябва да се научат да разпознават признаците, показващи, че тяхната енергия е разпръсната. Някои от тези признаци са: препускащи мисли, трудна концентрация, чувство на тревожност, острота в комуникацията с други хора. Най-доброто нещо, което може да направите, ако се чувствате по този начин, е да се приберете у дома. Енергийно чувствителните хора имат нужда да остават сами, в сигурна обстановка (както е тази на дома), за да могат да се възстановят.

Author: admin

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *