Начало 8 неща, които носят лош късмет у дома. Изхвърлете ги веднага!

8 неща, които носят лош късмет у дома. Изхвърлете ги веднага!

8 неща, които носят лош късмет у дома. Изхвърлете ги веднага!

Неработещ часовник, стара метла и пукната чиния, вижте кои са предметите, които носят лош късмет на вас и дома ви.

1. Счупен часовник

Ако някой от часовниците у дома спре да работи, бързо трябва да го занесете на поправка или да го изхвърлите. Неработещите часовници носят лош късмет у дома. Това важи особено за старите часовници, които отдавна са в семейството, защото са събрали в себе си енергията и на предишните си собственици. Това прави влиянието им по-силно.

Според фън шуй часовник, който не тиктака, символизира липсата на напредък и движение в живота и се отразява зле на обитателите на дома.

2. Изсъхнали цветя

Изсъхналите цветя събират прах и може да ви накарат да кихате. Освен това обаче се счита за лош късмет да ги пазите в дома си.

Сухите цветя се свързват със заседнала енергия и трябва да се махат – това важи както за букети, така и за цветя в саксия.

3. Счупено стъкло

Счупеното и дори пукнатото стъкло също носи лош късмет на дома и живеещите в него. Това се отнася за всичко – от огледала до чаши и чинии.

Ако имате стъклена рамка за снимка и тя се пукне или счупи, трябва веднага да я подмените, защото ще донесе лош късмет на хората на снимката.

4. Препарирани животни или части от тях

Това суеверие няма да се хареса на ловците, но според него препарираните животни носят лош късмет на дома. Мъртвите животни, независимо дали говорим за глава на елен или малка пеперуда, излъчват негативна енергия, свързана със смъртта. Затова не бива да се държат в жилище, в което постоянно има хора. Същото важи и за части от животни, каквито са рогата например.

5. Кактуси

Според едно поверие не бива да държите кактуси или цветя с бодли в дома. Смята се, че те засилват негативната енергия в обитателите и дори водят до конфликти.

Кактусите е по-добре да съхранявате на балкона или в коридора. Не бива да ги държите в дневната или спалнята, защото ще се отрази зле на отношенията между хората.

6. Спукани чинии

Кой няма поне една леко спукна или пукната чиния у дома. Често вредата е толкова малка, че е изкушаващо да задържите чинията за още няколко месеца, докато съвсем не се строши. Всъщност счупената чиния се свързва с лош късмет. Според едно поверие негативната енергия ще се прехвърли върху човека, който яде от нея.

пукната чиния, лош късмет поверие

7. Картини, които изобразяват нещастие

Не дръжте у дома картини или друг вид изкуство, които изобразяват нещастие – кораб насред бурно море, кон, изправен на задните си крака, плачещ човек и т.н. Ако картината излъчва някакъв вид негативно чувство, не бива да е в никоя стая, в която прекарвате много време – особено в спалнята или дневната.

8. Стара метла

Ако се местите в нов дом, не носете старата си метла със себе си. Според едно поверие тя ще „измете“ късмета и положителната енергия от новото ви жилище

Author: admin

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *